ParadoX

Gölcük Tabiat Parkı

Ana Sayfa / KEŞFET / Gölcük Tabiat Parkı
Gölcük Tabiat Parkı
Bolu'nun 13 km. güneyinde ormanlar arasında suni olarak yapılmış küçük ve şirin bir set gölüdür.
Ulaşım: Göle ulaşım şehir merkezinden kalkan Bolu Belediyesi Halk Otobüsleri, Seben ve Kıbrıscık ilçe minibüsleri ile sağlanabilir.
Özellikleri: Yükseltisi 1206 m. olan gölün alanı 4,5 hektar, çevresi 1.300 metredir.
Etrafı sarıçam ve göknar ağaçları ile kaplı gölün her mevsim görüntüsü muhteşemdir. Doğanın olağan üstü güzelliğiyle kaplı olan gölün hemen kenarında Devlet Konukevi olarak kullanılan şirin bir ev bulunmaktadır. Gölün etrafında bu tesisten başka kır gazinosu adıyla bir restaurant ve kafeterya vardır. Göl ve etrafı Tabiat Parkı olarak Milli Parklarca koruma altındadır. Çok şirin ve küçük olan bu göl çevresine araçla girilmemektedir. Gölde yılın belirli zamanlarında ücret karşılığı sportif olta balıkçılığı yapılabilmektedir. Yılın her mevsiminde günübirlik gezmek, görmek, dinlenmek ve piknik yapmak amacıyla bir çok ziyaretçi gelmektedir.
Tabiat Parkı içinde bulunan bungalov tipi tesiste konaklama imkanı bulunmaktadır. Ayrıca yakınlığı nedeniyle Karacasu beldesinde bulunan konaklama tesislerinde de kalınabilir.
gölcük tabiat parkı nasıl gidilir? gölcük tabiat parkı güzel mi? yorumlar gölcük tabiat parkı adres gölcük tabiat parkı tarifi gölcük tabiat parkı tarihi gölcük tabiat parkı turizm gölcük tabiat parkı keşfet gölcük tabiat parkı turizm

Yorumlar

Yorum Yaz / Bize Ulaş

captcha