ParadoX

Arkeolojik Kalıntılar

Ana Sayfa / KEŞFET / Arkeolojik Kalıntılar
Arkeolojik Kalıntılar

ARKEOLOJİK KALINTILAR

Seben Kaya Evleri :

Bolu ili, Seben İlçesinde,birbirine yakın aralıklara, kayalara oyularak yapılmış çok sayıda evden oluşan yerleşim yerleri mevcuttur. Bunlardan en önemlileri Alpagut köyü - Muslar Mahallesi, Çeltikdere, Karca, Solaklar ve Kaşbıyıklar köylerinde bulunmaktadır. Kaya evlerinden oluşan yerleşim yerinde, kırmızı boyalı haç işaretlerine rastlanması; bazı evlerde şapel, rölik çukuru gibi uygulamalara yer verilmesi; Seben Kaya Evlerinin Erken Hıristiyanlık Döneminden, Orta Bizans Dönemine kadar kullanılmış olabileceğini akla getirmektedir.

Çeltikdere Bizans Kilise Kalıntısı :

Seben İlçesi, Çeltikdere köyü yakınında bulunan kilise Orta Bizans Döneminin ( M.S.842 - 1240 ) klasik dini mimari şemasına uygun olarak haç biçiminde inşa edilmiştir. 9 x 13 m. ölçülerinde bir oturma alanına sahip olan kilise kesme taş ve tuğladan inşa edilmiş olup, batısındaki girişte narteksi, doğusunda ise dışa taşkın 3 apsis mevcuttur.
arkeolojik kalıntılar nasıl gidilir? arkeolojik kalıntılar güzel mi? yorumlar arkeolojik kalıntılar adres arkeolojik kalıntılar tarifi arkeolojik kalıntılar tarihi arkeolojik kalıntılar turizm arkeolojik kalıntılar keşfet arkeolojik kalıntılar turizm

Yorumlar

Yorum Yaz / Bize Ulaş

captcha